Kaj pa pomeni ta slovenski pregovor? Tudi to, da lačen človek tezko dela. Že zjutraj moramo telesu zagotoviti dovolj energije, da se lahko učimo in igramo. Zato moramo zajtrkovati, še preden pridemo v vrtec. A ni vseeno, kaj zajtrkujemo. Zajitrk mora biti sestavljen iz zdravih, naravno pridelanih živil. Prav je, da jemo hrano, ki je bila pridelana blizu našega doma. S tradicionalnim slovenskim zajtrkom se učimo spoštovati doma pridelano hrano. In ne pozabimo na gibanje! Tudi to je za zdravje zelo pomembno.
Pogovarjali smo se, kaj radi jemo za zajtrk, sestavili smo svoj zajtrk, spoznali smo, kako nastane kruh, obiskali smo čebelarko Elis Batištuta in spoznali pomen čebel za naše življenje. S pomočjo naših nonic pa smo spekli tudi kruh.
17. 11. pa smo imeli tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom "Kruh za zajtrk, super dan."