Vpis v vrtec

Otrok je lahko sprejet v vrtec, ko dopolni starost 11 mesecev. Vpis v vrtec je mogoč na podlagi razpisa v marcu oziroma kadarkoli med letom, če so v oddelkih še prosta mesta. Če je vlog za vpis več, kot je prostih mest, odloča o sprejemu otrok v vrtec Komisija za sprejem otrok v vrtec. Vloga za vpis v vrtec se dobi v vrtcu, tajništvu šole in na spletni strani.

Zdravniško potrdilo:
Za otrokov vstop v vrtec je potrebno potrdilo otrokovega osebnega zdravnika. Potrdilo starši oddajo vzgojiteljici na prvem roditeljskem sestanku oziroma prvi dan otrokovega prihoda v vrtec. Brez zdravniškega potrdila uvajanje otroka v vrtec ni mogoče.  

SVETUJEMO VAM:

  • Izkoristite pravico do postopnega uvajanja otroka v vrtec, ki se  prične z dnem uradnega vpisa. Otroka prve dni ne puščajte samega v vrtcu, ker bo prilagajanje težje. Ko otrok prične bolj sodelovati z vzgojiteljico in drugimi otroki v skupini, starši postopno zapuščajte skupino.
  • Na pogovorni uri z vzgojiteljico in njeno pomočnico se pogovorite o  otroku, njegovem napredku, njegovih posebnostih, vsem za kar menite, da je prav, da vzgojiteljica o vašem otroku ve.
  • Svetovalna služna vrtca je namenjena vsem otrokom, s poudarkom na preventivnem in razvojnem področju. Svetovalna delavka sodeluje v pogovorih in pri iskanju rešitev otrokovih posebnosti in težav. Starši se lahko tudi sami obrnete na svetovalno službo in se za pogovor dogovorite po telefonu ali na natasa.bozic-rusjan@os-dobrovo.si.
  • Ne vmešavajte se v medvrstniške konflikte, ki se zgodijo v vrtcu in jih ne rešujte sami, pač pa se pogovorite z vzgojiteljico.
  • Vsak dan si oglejte oglasno desko, risbe in otroške izdelke ter preberite obvestila in se držite navodil.Otrokova obleka in obutev naj bosta primerna za igro in bivanje tako v igralnici kot tudi zunaj. Otroci se umažejo, polijejo, zmočijo, zato so rezervna oblačila nujna.
  • Aktivno sodelujte na roditeljskih sestankih in v svetu staršev ter se udeležujte predavanj, prireditev in družinskih srečanj, ki jih organizira vrtec. 

Obvestila

01.06.2022
Uganka meseca junija
Enota Dobrovo
Bližajo se počitnice ...
03.05.2022
Uganka meseca maja
Enota Dobrovo
Svetovni dan čebel
30.03.2022
Uganka meseca aprila
Enota Dobrovo
Svetovni dan knjige
22.03.2022
Kuharski izziv testenine
Enota Kojsko
V skupini pikapolonice smo se preizkusili v izdelovanju domačih testenin. naš recept si lahko ogledate tukaj.
16.03.2022
"Dober spanec, bister um, vse dobro"
Enota Dobrovo
V petek, 18. marca 2022, se obeležuje svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom "Dober spanec, bister um, vse dobro".