Alergeni

Pri oblikovanju jedilnika upoštevamo priporočila strokovnih služb za zdravo in varno prehrano. V živilih in jedeh so označeni alergeni  skladno z uredbo 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošniku.

V jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni:

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih;
  2. Raki in proizvodi iz njih;
  3. Jajca in proizvodi iz njih;
  4. Ribe in proizvodi iz njih;
  5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
  6. Zrnje soje in proizvodi iz njega;
  7. Mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo);
  8. Oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih;
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje;
  10. Gorčično seme in proizvodi iz njega;
  11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega;
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2;
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega;
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.

Obvestila

29.03.2024
Roditeljski sestanek za starše predšolskih otrok - predavanje dr. Vesne Vuk Godina
Enota Dobrovo
Zakaj malih otrok ne smemo vzgajati skladno z načeli otroku prijazne vzgoje?
01.03.2024
Vpis predšolskih otrok za šolsko leto 2024/25
Enota Dobrovo
Vpis predšolskih otrok za šolsko leto 2024/25 poteka od 4. 3. do 15. 3. 2024.
27.11.2023
Motivacijsko predavanje Aljoše Bagole
Enota Dobrovo
27.11.2023
Ali naj objavim na internetu?
Enota Dobrovo
V enournem spletnem seminarju bo dr. Benjamin Lesjak, sodelavec Safe.si, pravnik in predavatelj na Safe.si predavanjih za...
14.11.2023
WEBINAR- Prekomerna in prezgodnja uporaba zaslonov pri predšolskih otrocih
Enota Dobrovo