Alergeni

Pri oblikovanju jedilnika upoštevamo priporočila strokovnih služb za zdravo in varno prehrano. V živilih in jedeh so označeni alergeni  skladno z uredbo 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošniku.

V jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni:

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih;
  2. Raki in proizvodi iz njih;
  3. Jajca in proizvodi iz njih;
  4. Ribe in proizvodi iz njih;
  5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
  6. Zrnje soje in proizvodi iz njega;
  7. Mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo);
  8. Oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih;
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje;
  10. Gorčično seme in proizvodi iz njega;
  11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega;
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2;
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega;
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.

Obvestila

01.06.2022
Uganka meseca junija
Enota Dobrovo
Bližajo se počitnice ...
03.05.2022
Uganka meseca maja
Enota Dobrovo
Svetovni dan čebel
30.03.2022
Uganka meseca aprila
Enota Dobrovo
Svetovni dan knjige
22.03.2022
Kuharski izziv testenine
Enota Kojsko
V skupini pikapolonice smo se preizkusili v izdelovanju domačih testenin. naš recept si lahko ogledate tukaj.
16.03.2022
"Dober spanec, bister um, vse dobro"
Enota Dobrovo
V petek, 18. marca 2022, se obeležuje svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom "Dober spanec, bister um, vse dobro".