Alergeni

Pri oblikovanju jedilnika upoštevamo priporočila strokovnih služb za zdravo in varno prehrano. V živilih in jedeh so označeni alergeni  skladno z uredbo 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošniku.

V jedeh so lahko prisotni naslednji alergeni:

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, zlasti: pšenica, rž, ječmen, oves, pira, kamut ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih;
  2. Raki in proizvodi iz njih;
  3. Jajca in proizvodi iz njih;
  4. Ribe in proizvodi iz njih;
  5. Arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
  6. Zrnje soje in proizvodi iz njega;
  7. Mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo);
  8. Oreški, in sicer: mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, ameriški orehi, brazilski oreščki, pistacija, makadamija ali orehi Queensland ter proizvodi iz njih;
  9. Listna zelena in proizvodi iz nje;
  10. Gorčično seme in proizvodi iz njega;
  11. Sezamovo seme in proizvodi iz njega;
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO 2;
  13. Volčji bob in proizvodi iz njega;
  14. Mehkužci in proizvodi iz njih.

Obvestila

08.11.2021
UGANKA MESECA NOVEMBRA

V novembru slovenske splošne knjižnice praznujemo svoj dan.

19.10.2021
Potujoča knjižnica vsak prvi torek v mesecu
Enota Dobrovo

Vsak prvi torek v mesecu je v bližini vrtca v Kojskem, Biljani in na Dobrovem  ...

07.10.2021
Jesenski bralni izziv

V Goriški knjižnici so pripravili Jesenski bralni izziv in ga vključili v Nacionalni projekt skupnega...

06.10.2021
Teden otroka

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je osrednja tema letošnjega Teden otroka®, ki se je začel v ponedeljek, 4. oktobra 2021. Kot protiutež...

01.10.2021
Nova spletna stran

Vsebine spletne strani so še v nastajanju.