Jedilniki

Alergeni so pripravljeni skladno z uredbo 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošniku in so vidni v priponki. Na podlagi zdravniških potrdil se iz jedilnika izločijo ali zamenjajo živila, ki posameznikom povzročajo težave. Šola si pridržuje pravico do spremembe jedilnika iz objektivnih razlogov.

Jedilnik za tekoči teden:

DAN MALICA KOSILO POPOLDANSKA MALICA
PONEDELJEK 26. 9. Polbeli kruh, 
kuhan pršut, 
napitek s 100% sadnim deležem, 
nektarine
Rumena polenta,
goveji golaž, 
zelena solata, por, 
sadje
 

vanilijev jogurt

TOREK 27. 9. Čokolino z manj dodanega sladkorja, 
mleko, 
jabolko,
(čaj na razpolago) 
Jota s kislim zeljem in mesom, 
domača jabolčna pita 
sadje
SREDA 28. 9. EKO ovseni mešani kruh,
ribji namaz, 
čaj, 
grozdje
Sirovi tortelini,
paradižnikova omaka,
sveže zelje, solata 
sadje
ČETRTEK 29. 9. Temni kmečki hleb, 
sir,  
napitek s 100% sadnim deležem, 
hruška
Milijonska juha, 
pečen ribji file, 
maslen krompir, 
blitva

sok, krekerji
frutek

PETEK 30. 9. ½ žemlje, 
naravni jogurt, 
banana, 
(čaj na razpolago)
Grahova mineštra z zakuho, 
pohane piščančje krače/ 
piščančji zrezek na žaru,
topla prikuha iz mešane zelenjave/
kumarice, solata
sadje

Jedilnik sta sestavili: Ingrid Sirk, vodja kuhinje in Lucija Žbogar, OŠP

Priponke

PriponkaVelikost
PDF icon 19. 9. - 23. 9. 2022200.33 KB
PDF icon 12. 9. - 16. 9. 2022 197.71 KB
PDF icon 26. 9. - 30. 9. 2022190.57 KB

Obvestila

01.06.2022
Uganka meseca junija
Enota Dobrovo
Bližajo se počitnice ...
03.05.2022
Uganka meseca maja
Enota Dobrovo
Svetovni dan čebel
30.03.2022
Uganka meseca aprila
Enota Dobrovo
Svetovni dan knjige
22.03.2022
Kuharski izziv testenine
Enota Kojsko
V skupini pikapolonice smo se preizkusili v izdelovanju domačih testenin. naš recept si lahko ogledate tukaj.
16.03.2022
"Dober spanec, bister um, vse dobro"
Enota Dobrovo
V petek, 18. marca 2022, se obeležuje svetovni dan spanja, tokrat pod sloganom "Dober spanec, bister um, vse dobro".