Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga praznovali v petek, 17. novembra, smo aktivno obeležili z različnimi dejavnostmi pred tem. Obiskali smo Čebelarstvo Batistuta na Humu, kjer nam je ga. Elis, na otrokom primeren način, predstavila življenje in pomen čebel za človeka. Najlepši del srečanja pa je bila pokušina različnih vrst medu in medenjakov.
Letošnja osrednja tema zajtrka je bil kruh, ki smo ga povezali z žiti in izdelki iz žit. V današnjem času potrošniške družbe ima veliko otrok predstavo, da hrana zraste na policah v trgovini. Delo, trud in čas, ki so potrebni, da se hrana pridela, ostajajo otrokom skriti. Zato, smo jim želeli približati »rast« kruha, in to od semena do pečenega hlebca, na zanimiv in pester način, predvsem pa tako, da bi to sami začutili in izkusili. Najlepša hvala nonam, Cvetki, Ivi in Alenki, ki so nam prikazale, kako se speče odličen kruh, nam pa polepšale dan in nas obogatile z novo izkušnjo.